کلینیک ترک اعتیاد رویش لاهیجان methadone-clinic ) rooyesh mmt clinic )

موسس : دکتر جواد موسی نژاد | مسئول فنی : دکتر سعید طاعتی راد

کلینیک ترک اعتیاد رویش لاهیجان methadone-clinic ) rooyesh mmt clinic )

موسس : دکتر جواد موسی نژاد | مسئول فنی : دکتر سعید طاعتی راد

تست اعتیاد

مواد مخدر چند روز در بدن می ماند؟

به طور کلی باقی ماندن مواد مخدر در بدن به چند عامل مهم زیر بستگی دارد:

 میزان مصرف

مسلما هر چه میزان دوز مصرفی ماده مخدر بیشتر باشد مدت زمان بیشتری در بدن باقی می ماند.

مدت زمان مصرف

برای افرادی که به تازگی به مصرف مواد اعتیاد آور رو آورده اند مدت زمان ماندگاری ماده مخدر در بدنشان نسبت به افرادی که مدت زمان بیشتری مصرف کرده اند کمتر است.

سن

هر چه سن فرد مصرف کننده مواد اعتیاد آور بیشتر باشد ماندگاری در بدنشان بیشتر است و ماندگاری مواد مخدر در بدن افراد جوان تر نسبت به افراد مسن کمتر است.

 وزن و سایز بدن

هر چه افراد وزن و سایز بدنشان بیشتر باشد به دلیل وجود توده های چربی و حل شدن مواد مخدر در آنها، ماندگاری مواد مخدر در بدنشان بیشتر است. بدین ترتیب برای افراد لاغر یا افرادی که وزن متعادل تری دارند ماندگاری مواد مخدر در بدنشان کمتر و برای افراد چاق دارای اضافه وزن بیشتر است.

متابولیسم (سوخت و ساز) طبیعی بدن

متابولیسم بدن هر فرد بسته به ژنتیکش متفاوت است. هر چه افراد متابولیسم بدنشان بیشتر باشد ماندگاری مواد مخدر در بدنشان کمتر است و برعکس هرچه سوخت و ساز بدن کمتر باشد ماندگاری مواد مخدر بیشتر است.

مصرف داروهای دیگر در زمان مصرف

مصرف برخی داروها در حین استفاده از مواد مخدر ممکن است مدت زمان ماندگاری ماده مخدر را در بدن افزایش دهد.

نوع تغذیه

به طور کلی تغذیه مناسب که حاوی میوه های سالم و تازه باشد و همچنین نوشیدن آب به میزان زیاد در کم شدن ماندگاری مواد مخدر در بدن موثر است.

سلامت عمومی بدن

ممکن است برای افرادی که دارای بیماری های زمینه ای ، قلبی ، کلیوی و گوارشی هستند مدت زمان ماندگای مواد مخدر در بدنشان بیشتر باشد. پس هر چه افراد از نظر جسمی سالم تر باشند مدت زمان ماندگاری مواد مخدر در بدنشان نیز کمتر خواهد شد.

فعالیت جسمی و ورزشی

 

فعالیت جسمی و ورزش کردن سبب افزایش متابولیسم بدن و کاهش ذخیره چربی اضافی میگردد که در این دو مورد به کاهش ماندگاری مواد مخدر در بدن منجر می شود.

نوع مواد مصرفی

نوع موادی که فرد مصرف میکند نیز در ماندگاری آن در بدن بسیار موثر است. ممکن است برخی مواد اعتیاد آور نسبت به برخی دیگر از آنها ماندگاری بیشتری داشته باشد که در ادامه مفصلا به آنها اشاره میکنیم.

سوء مصرف مواد تا چند روز در خون قابل تشخیص است؟

پس از مصرف مواد مخدر ابتدا وارد خون میشود و سپس بسته به نوع مواد و میزان مصرف از 6 ساعت تا 3 روز در خون قابل تشخیص است و بعد از آن وارد سایر اعضای بدن میشود. به همین دلیل آزمایش خون اعتیاد معتبرتر است ولی به دلیل ماندگاری پایین آن و نیاز به تجهیزات، دستگاه های پیشرفته و کارشناسان خبره ، کمتر استفاده میشود. برخی افراد برای این بازه زمانی از اصطلاح “زمان ردیابی مواد مخدر در خون” استفاده میکنند.

آزمایش خون اعتیاد

تجزیه و تحلیل آزمایش خون اعتیاد نسبت به ادرار سخت تر ولی دقیق تر و معتبرتر است که از طریق آزمایش و اندازه گیری سطح سرمی ماده مصرفی در خون انجام میشود ولی همانطور که گفته شد به دلیل ماندگاری کمتر مواد مخدر در خون و هزینه ی بالای آن کمتر انجام می شود.

ست اعتیاد ادرار

آزمایش ادرار برای اعتیاد که به کیت تست اعتیاد، رپید تست (آزمایش سریع) و تست نواری نیز شناخته میشود یکی از راههای تشخیص آسان و سریع اعتیاد به مواد از طریق کیت های تست اعتیاد است که عملکردش بر پایه تشخیص مواد یا دارو در ادرار است.

بعد از خروج ماده مخدر از خون، مواد مصرف شده به مرور وارد ادرار میشود که ماندگاری مواد مخدر در ادرار بین 2 تا 6 روز بسته نوع مواد و میزان مصرف می باشد.

چند روز طول میکشد تریاک از بدن خارج شود؟

تریاک از مشتقات گیاه خشخاش است که یک ماده مخدر پرمصرف است. به طور معمول 8 ساعت در خون و تا 3 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

هروئین چند روز در بدن می ماند؟

هروئین جزء دسته مشتقات افیونی (تریاک، مرفین، کدئین) است که به مراتب از همه آنها قوی تر و خطرناک تر است و به طور معمول تا 12 ساعت در خون و تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

شیشه چند روز در بدن می ماند؟

شیشه یا همان مت آمفتامین جز پر مصرف ترین و زیان بار ترین مواد اعتیاد آور محرک است که بیشتر از سایر محرک ها در بدن باقی می ماند. به طور معمول بسته به میزان مصرف از 24 تا 72 ساعت در خون و از 3 تا 6 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص است و در بدن می ماند. این بازه زمانی برای افرادی است که فقط یک بار اقدام به مصرف شیشه کرده اند و برای افرادی که به مدت طولانی و با دوز بالا مصرف کرده اند مدت زمان ماندگاری شیشه بیشتر است.

متادون چند روز در بدن می ماند؟

متادون جزء مواد اعتیاد آوری است که به شکل قرص یا شربت موجود است و از آن برای درمان و تسکین برخی دردها به تشخیص پزشک استفاده میشود که سوء مصرف آن باعث اعتیاد میشود. به طور معمول برای افرادی که متادون مصرف کرده اند 24 تا 36 ساعت در خون و 3 تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

کوکائین چند روز در بدن می ماند؟

کوکائین نیز جز محرک های قوی است که مدت ماندگاری آن بستگی به میزان مصرف 1 تا 2 روز در خون و 3 تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

قرص ب2 چند روز در بدن می ماند؟

قرص ب2 که برخی افراد به اشتباه برای ترک تریاک یا ترک هروئین از آن استفاده میکنند و بعد از مدتی به مصرف قرص ب2 اعتیاد پیدا میکنند قرصی است که نیمه عمری بین 24 تا 48 ساعت در بدن دارد تا تجزیه شود. این قرص تا دو روز در خون و تا 6 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

ماری جوانا چند روز در بدن می ماند؟

ماری جوانا که متاسفانه امروزه یکی از پرمصرف ترین مواد به ویژه در میان جوانان است مدت زمان بسیار طولانی تری نسبت به سایر مواد اعتیاد آور در بدن میماند. بطوریکه تا 14 روز در خون و تا 30 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو  قابل تشخیص و ماندگار است.

ترامادول چند روز در بدن می ماند؟

ترامادول نوعی قرص است که در بعضی موارد خاص پزشکان برای التیام دردهای شدید تجویز میکنند. ولی متاسفانه سوء مصرف آن در بعضی افراد منجر به اعتیاد به آن میشود که تا 48 ساعت در خون و تا 3 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.


ترک اعتیاد لاهیجان


کلینیک تخصصی ترک اعتیاد رویش لاهیجان

   تیم تخصصی پزشکی ، پرستاری و روانشناسی


متادون




متادون نوعی داروی مخدر صنعتی بسیار قوی است که کمتر از هروئین و مورفین اعتیاد آور است . از متادون برای کاهش علائم ترک اعتیاد به مواد مخدری مانند هروئین و مورفین و تریاک و سایر مواد مخدر قوی استفاده می شود . متادون فقط با تجویز پزشک و برای دوره سم زدایی ترک مواد مخدر قابل دسترس در داروخانه می باشد .

 

مصرف متادون در دوران بارداری و حاملگی:

مصرف متادون در دوران بارداری برای جنین خطرناک است و می تواند باعث زایمان زودرس شود . در دوره مصرف متادون از بارداری جلوگیری نمایید و در صورتی که در زمان مصرف متادون متوجه شدید که به صورت ناخواسته حامله شده اید سریعا با پزشک تماس بگیرید .جنین شما به متادون وابسته شده است و بعد از زایمان ، نوزاد باید تحت درمان تخصصی پزشکی باشد .

 

مصرف متادون در دوران شیردهی:

مصرف متادون دردوران شیردهی ممنوع است . این دارو از طریق شیرمادر به بدن نوزاد منتقل شده و می تواند باعث کاهش تنفس نوزاد و مرگ ناگهانی نوزاد در خواب شود . در صورتی که باید از متادون در دوران شیردهی استفاده کنید ، به نوزاد شیر ندهید . در هر صورت شما باید دقیقا طبق نظر پزشک متخصص رفتار کنید .

 

نحوه مصرف متادون:

متادون را دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف کنید . از مصرف بیش از دوره توصیه شده توسط پزشک خودداری کنید . متادون شدیدا اعتیادآور است و یک داروی مخدر صنعتی محسوب میشود . از قطع ناگهانی و خودسرانه متادون شدیدا پرهیز کنید . کاهش مصرف این دارو باید به صورت تدریجی و کاهش هفتگی و تحت نظر پزشک باشد . هیچ گاه قرص متادون رو پودر نکنید . استنشاق پودر متادون میتواند باعث مرگ شود . این دارو را به هیچ کس پیشنهاد نکنید و در صورتی که کسی به شما مصرف متادون را پیشنهاد کند به هیچ وجه قبول نکنید . در دوره مصرف متادون از مصرف الکل پرهیز کنید .

متادون شدیدا  باعث اختلاتل در تمرکز می شود . در زمان مصرف این دارو از رانندگی و کارهایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید . هیچ گاه مقدار بیشتری از آنچه برای شما تجویز شده است مصرف نکنید . مصرف همزمان متادون با داروی های آرامبخش و خواب آور کشنده است .

 

در صورت فراموش کردن مصرف متادون چه کنم ؟

در صورتی که مصرف یک وعده از قرص متادون را فراموش کردید ،  به محض یاداوری ، قرص خود را مصرف کنید . توجه داشته باشید که بین دو وعده مصرف متادون حداقل باید 8 الی 12 ساعت فاصله باشد .

 

در صورتی که متادون را بیش از حد مصرف کنم چه میشود ؟

در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با متادون ، مقدار زیادی از دارو مصرف کرده اید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف مقدار زیادی متادون شدیدا کشنده است و عوارض جانبی جبران ناپذیری در پی خواهد داشت .خودکشی با متادون روش مناسبی برای خودکشی نمایشی و جلب توجه دیگران نیست .

 

عوارض مصرف متادون:

این دارو مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد . عوارض جانبی متادون بسیار زیاد هستند . با این حال شما ممکن است هیچ کدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چند عارضه به صورت همزمان در شما مشاهده شود .

 

با مصرف متادون در صورتی که هرگونه نشانه ای از آلرژی و حساسیت مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : قرمز شدن چشم همراه با خارش ، تورم لب و زبان ، خشک شدن دهان و گلو همراه با سرفه و عطسه ، تنگی نفس ، دردقفسه سینه ، التهاب صورت و

 

سایر عوارض جانبی مصرف متادون عبارتند از :

     یبوست شدید

    کاهش تنفس و تنگی نفس

    سرگیجه و مشکل حفظ تعادل

    کاهش ضربان قلب و نامنظم شدن ضربان

    تپش قلب

    تهوع و استفراغ

    از دست دادن اشتها

    کبود شدن لب ها

    و