کلینیک ترک اعتیاد رویش لاهیجان methadone-clinic ) rooyesh mmt clinic )

موسس : دکتر جواد موسی نژاد | مسئول فنی : دکتر سعید طاعتی راد

کلینیک ترک اعتیاد رویش لاهیجان methadone-clinic ) rooyesh mmt clinic )

موسس : دکتر جواد موسی نژاد | مسئول فنی : دکتر سعید طاعتی راد

تست اعتیاد

مواد مخدر چند روز در بدن می ماند؟

به طور کلی باقی ماندن مواد مخدر در بدن به چند عامل مهم زیر بستگی دارد:

 میزان مصرف

مسلما هر چه میزان دوز مصرفی ماده مخدر بیشتر باشد مدت زمان بیشتری در بدن باقی می ماند.

مدت زمان مصرف

برای افرادی که به تازگی به مصرف مواد اعتیاد آور رو آورده اند مدت زمان ماندگاری ماده مخدر در بدنشان نسبت به افرادی که مدت زمان بیشتری مصرف کرده اند کمتر است.

سن

هر چه سن فرد مصرف کننده مواد اعتیاد آور بیشتر باشد ماندگاری در بدنشان بیشتر است و ماندگاری مواد مخدر در بدن افراد جوان تر نسبت به افراد مسن کمتر است.

 وزن و سایز بدن

هر چه افراد وزن و سایز بدنشان بیشتر باشد به دلیل وجود توده های چربی و حل شدن مواد مخدر در آنها، ماندگاری مواد مخدر در بدنشان بیشتر است. بدین ترتیب برای افراد لاغر یا افرادی که وزن متعادل تری دارند ماندگاری مواد مخدر در بدنشان کمتر و برای افراد چاق دارای اضافه وزن بیشتر است.

متابولیسم (سوخت و ساز) طبیعی بدن

متابولیسم بدن هر فرد بسته به ژنتیکش متفاوت است. هر چه افراد متابولیسم بدنشان بیشتر باشد ماندگاری مواد مخدر در بدنشان کمتر است و برعکس هرچه سوخت و ساز بدن کمتر باشد ماندگاری مواد مخدر بیشتر است.

مصرف داروهای دیگر در زمان مصرف

مصرف برخی داروها در حین استفاده از مواد مخدر ممکن است مدت زمان ماندگاری ماده مخدر را در بدن افزایش دهد.

نوع تغذیه

به طور کلی تغذیه مناسب که حاوی میوه های سالم و تازه باشد و همچنین نوشیدن آب به میزان زیاد در کم شدن ماندگاری مواد مخدر در بدن موثر است.

سلامت عمومی بدن

ممکن است برای افرادی که دارای بیماری های زمینه ای ، قلبی ، کلیوی و گوارشی هستند مدت زمان ماندگای مواد مخدر در بدنشان بیشتر باشد. پس هر چه افراد از نظر جسمی سالم تر باشند مدت زمان ماندگاری مواد مخدر در بدنشان نیز کمتر خواهد شد.

فعالیت جسمی و ورزشی

 

فعالیت جسمی و ورزش کردن سبب افزایش متابولیسم بدن و کاهش ذخیره چربی اضافی میگردد که در این دو مورد به کاهش ماندگاری مواد مخدر در بدن منجر می شود.

نوع مواد مصرفی

نوع موادی که فرد مصرف میکند نیز در ماندگاری آن در بدن بسیار موثر است. ممکن است برخی مواد اعتیاد آور نسبت به برخی دیگر از آنها ماندگاری بیشتری داشته باشد که در ادامه مفصلا به آنها اشاره میکنیم.

سوء مصرف مواد تا چند روز در خون قابل تشخیص است؟

پس از مصرف مواد مخدر ابتدا وارد خون میشود و سپس بسته به نوع مواد و میزان مصرف از 6 ساعت تا 3 روز در خون قابل تشخیص است و بعد از آن وارد سایر اعضای بدن میشود. به همین دلیل آزمایش خون اعتیاد معتبرتر است ولی به دلیل ماندگاری پایین آن و نیاز به تجهیزات، دستگاه های پیشرفته و کارشناسان خبره ، کمتر استفاده میشود. برخی افراد برای این بازه زمانی از اصطلاح “زمان ردیابی مواد مخدر در خون” استفاده میکنند.

آزمایش خون اعتیاد

تجزیه و تحلیل آزمایش خون اعتیاد نسبت به ادرار سخت تر ولی دقیق تر و معتبرتر است که از طریق آزمایش و اندازه گیری سطح سرمی ماده مصرفی در خون انجام میشود ولی همانطور که گفته شد به دلیل ماندگاری کمتر مواد مخدر در خون و هزینه ی بالای آن کمتر انجام می شود.

ست اعتیاد ادرار

آزمایش ادرار برای اعتیاد که به کیت تست اعتیاد، رپید تست (آزمایش سریع) و تست نواری نیز شناخته میشود یکی از راههای تشخیص آسان و سریع اعتیاد به مواد از طریق کیت های تست اعتیاد است که عملکردش بر پایه تشخیص مواد یا دارو در ادرار است.

بعد از خروج ماده مخدر از خون، مواد مصرف شده به مرور وارد ادرار میشود که ماندگاری مواد مخدر در ادرار بین 2 تا 6 روز بسته نوع مواد و میزان مصرف می باشد.

چند روز طول میکشد تریاک از بدن خارج شود؟

تریاک از مشتقات گیاه خشخاش است که یک ماده مخدر پرمصرف است. به طور معمول 8 ساعت در خون و تا 3 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

هروئین چند روز در بدن می ماند؟

هروئین جزء دسته مشتقات افیونی (تریاک، مرفین، کدئین) است که به مراتب از همه آنها قوی تر و خطرناک تر است و به طور معمول تا 12 ساعت در خون و تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

شیشه چند روز در بدن می ماند؟

شیشه یا همان مت آمفتامین جز پر مصرف ترین و زیان بار ترین مواد اعتیاد آور محرک است که بیشتر از سایر محرک ها در بدن باقی می ماند. به طور معمول بسته به میزان مصرف از 24 تا 72 ساعت در خون و از 3 تا 6 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص است و در بدن می ماند. این بازه زمانی برای افرادی است که فقط یک بار اقدام به مصرف شیشه کرده اند و برای افرادی که به مدت طولانی و با دوز بالا مصرف کرده اند مدت زمان ماندگاری شیشه بیشتر است.

متادون چند روز در بدن می ماند؟

متادون جزء مواد اعتیاد آوری است که به شکل قرص یا شربت موجود است و از آن برای درمان و تسکین برخی دردها به تشخیص پزشک استفاده میشود که سوء مصرف آن باعث اعتیاد میشود. به طور معمول برای افرادی که متادون مصرف کرده اند 24 تا 36 ساعت در خون و 3 تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

کوکائین چند روز در بدن می ماند؟

کوکائین نیز جز محرک های قوی است که مدت ماندگاری آن بستگی به میزان مصرف 1 تا 2 روز در خون و 3 تا 4 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

قرص ب2 چند روز در بدن می ماند؟

قرص ب2 که برخی افراد به اشتباه برای ترک تریاک یا ترک هروئین از آن استفاده میکنند و بعد از مدتی به مصرف قرص ب2 اعتیاد پیدا میکنند قرصی است که نیمه عمری بین 24 تا 48 ساعت در بدن دارد تا تجزیه شود. این قرص تا دو روز در خون و تا 6 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.

ماری جوانا چند روز در بدن می ماند؟

ماری جوانا که متاسفانه امروزه یکی از پرمصرف ترین مواد به ویژه در میان جوانان است مدت زمان بسیار طولانی تری نسبت به سایر مواد اعتیاد آور در بدن میماند. بطوریکه تا 14 روز در خون و تا 30 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو  قابل تشخیص و ماندگار است.

ترامادول چند روز در بدن می ماند؟

ترامادول نوعی قرص است که در بعضی موارد خاص پزشکان برای التیام دردهای شدید تجویز میکنند. ولی متاسفانه سوء مصرف آن در بعضی افراد منجر به اعتیاد به آن میشود که تا 48 ساعت در خون و تا 3 روز در ادرار و بیش از 90 روز در تست مو قابل تشخیص و ماندگار است.


ترک اعتیاد لاهیجان


کلینیک تخصصی ترک اعتیاد رویش لاهیجان

   تیم تخصصی پزشکی ، پرستاری و روانشناسی


متادون




متادون نوعی داروی مخدر صنعتی بسیار قوی است که کمتر از هروئین و مورفین اعتیاد آور است . از متادون برای کاهش علائم ترک اعتیاد به مواد مخدری مانند هروئین و مورفین و تریاک و سایر مواد مخدر قوی استفاده می شود . متادون فقط با تجویز پزشک و برای دوره سم زدایی ترک مواد مخدر قابل دسترس در داروخانه می باشد .

 

مصرف متادون در دوران بارداری و حاملگی:

مصرف متادون در دوران بارداری برای جنین خطرناک است و می تواند باعث زایمان زودرس شود . در دوره مصرف متادون از بارداری جلوگیری نمایید و در صورتی که در زمان مصرف متادون متوجه شدید که به صورت ناخواسته حامله شده اید سریعا با پزشک تماس بگیرید .جنین شما به متادون وابسته شده است و بعد از زایمان ، نوزاد باید تحت درمان تخصصی پزشکی باشد .

 

مصرف متادون در دوران شیردهی:

مصرف متادون دردوران شیردهی ممنوع است . این دارو از طریق شیرمادر به بدن نوزاد منتقل شده و می تواند باعث کاهش تنفس نوزاد و مرگ ناگهانی نوزاد در خواب شود . در صورتی که باید از متادون در دوران شیردهی استفاده کنید ، به نوزاد شیر ندهید . در هر صورت شما باید دقیقا طبق نظر پزشک متخصص رفتار کنید .

 

نحوه مصرف متادون:

متادون را دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف کنید . از مصرف بیش از دوره توصیه شده توسط پزشک خودداری کنید . متادون شدیدا اعتیادآور است و یک داروی مخدر صنعتی محسوب میشود . از قطع ناگهانی و خودسرانه متادون شدیدا پرهیز کنید . کاهش مصرف این دارو باید به صورت تدریجی و کاهش هفتگی و تحت نظر پزشک باشد . هیچ گاه قرص متادون رو پودر نکنید . استنشاق پودر متادون میتواند باعث مرگ شود . این دارو را به هیچ کس پیشنهاد نکنید و در صورتی که کسی به شما مصرف متادون را پیشنهاد کند به هیچ وجه قبول نکنید . در دوره مصرف متادون از مصرف الکل پرهیز کنید .

متادون شدیدا  باعث اختلاتل در تمرکز می شود . در زمان مصرف این دارو از رانندگی و کارهایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید . هیچ گاه مقدار بیشتری از آنچه برای شما تجویز شده است مصرف نکنید . مصرف همزمان متادون با داروی های آرامبخش و خواب آور کشنده است .

 

در صورت فراموش کردن مصرف متادون چه کنم ؟

در صورتی که مصرف یک وعده از قرص متادون را فراموش کردید ،  به محض یاداوری ، قرص خود را مصرف کنید . توجه داشته باشید که بین دو وعده مصرف متادون حداقل باید 8 الی 12 ساعت فاصله باشد .

 

در صورتی که متادون را بیش از حد مصرف کنم چه میشود ؟

در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با متادون ، مقدار زیادی از دارو مصرف کرده اید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف مقدار زیادی متادون شدیدا کشنده است و عوارض جانبی جبران ناپذیری در پی خواهد داشت .خودکشی با متادون روش مناسبی برای خودکشی نمایشی و جلب توجه دیگران نیست .

 

عوارض مصرف متادون:

این دارو مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد . عوارض جانبی متادون بسیار زیاد هستند . با این حال شما ممکن است هیچ کدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چند عارضه به صورت همزمان در شما مشاهده شود .

 

با مصرف متادون در صورتی که هرگونه نشانه ای از آلرژی و حساسیت مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : قرمز شدن چشم همراه با خارش ، تورم لب و زبان ، خشک شدن دهان و گلو همراه با سرفه و عطسه ، تنگی نفس ، دردقفسه سینه ، التهاب صورت و

 

سایر عوارض جانبی مصرف متادون عبارتند از :

     یبوست شدید

    کاهش تنفس و تنگی نفس

    سرگیجه و مشکل حفظ تعادل

    کاهش ضربان قلب و نامنظم شدن ضربان

    تپش قلب

    تهوع و استفراغ

    از دست دادن اشتها

    کبود شدن لب ها

    و



مصرف‌کننده ماده مخدر گل را چگونه بشناسیم؟

ماده مخدر گل (ماریجوانا) از زیر نوع‌های کانابیس‌ها و از مشتقات گیاه شاهدانه به‌حساب می‌آید که تأثیر مستقیمی بر سیستم اعصاب مرکزی دارد و اثرات مخرب ذهنی و روانی برای فرد مصرف‌کننده به جای می‌گذارد.

مصرف ماده مخدر گل به حدی خطرناک است که با یک بارمصرف نیز اثرات مخرب روانی آن در فرد ایجاد و پایدار خواهد بود، زیرا گل به‌طور مستقیم بخش‌های مسئول آرامش بخشی را در مغز فلج کرده و کارایی آن‌ها را مختل خواهد کرد.

مصرف‌کننده گل در صورت مصرف نکردن دچار مشکلات روانی ازجمله بی‌قراری، تپش قلب، وحشت‌زدگی و اضطراب شدید می‌شود.

افزایش ضربان قلب، اشتها، بی‌خوابی، رفتار‌های عصبی و پارانویا، سرگیجه، اختلال در حافظه، احساس سرخوشی بالا، اختلال در عملکرد حرکتی، حملات وحشت‌زدگی از جمله نشانه‌های فردی است که گل مصرف می‌کند.

والدین باید به خواب زیاد یا کم خوابی، بداخلاقی، افت تحصیلی و غیبت مکرر از کلاس‌های درس، کاهش انگیزه برای درس خواندن، داشتن چشمان قرمز یا گاهی شفاف، بوی بددهان، افزایش میل به تنهایی و انزوا و...دقت کنند تا خطری متوجه فرزندانشان نباشد.

این ماده به صورت خوردنی، تزریق و ... ممکن است مورد  مصرف قرار گیرد.

علاِئم ترک

محرومیت (ترک) مواد مخدر چیست ؟
اعتیاد دارویی به مخدر ها یک وابستگی جسمانی یا روانشناختی به طبقه خاصی از داروها است. مواد مخدر، داروهایی هستند که تغییراتی را در پاسخ به احساسات تولید می کنند. مواد مخدر همچنین تغییراتی خلقی، ناهوشیاری یا خواب عمیق تولید می کنند. نمونه های این مواد شامل هروئین، کدئین، مورفین و متادون می باشد.

 شخص معتاد به مواد مخدر ممکن است بدلیل حمایت نشدن، نداشتن پول یا قرار داشتن در یک محیط کنترل شده از قبیل زندان، بیمارستان یا موسسه ای دیگر که در آن تهیه مواد امکان پذیر نباشد، از مواد مخدر محروم گردد. همچنین ممکن است خود شخص جهت از بین بردن اعتیادش تصمیم به عدم مصرف مواد مخدر بگیرد.

 

حالت محرومیت (کناره گیری) از مواد مخدر چگونه ایجاد می شود؟
فرد معتاد کسی است که سابقه طولانی و یا مکرر از مصرف مواد مخدر را در یک دوره وسیع دارد. در افراد معتاد نشانه های ترک بعد از توقف مصرف ظاهر می گردد. محرومیت از مواد مخدر معمولاً ناراحتی هایی را به وجود می آورد ولی به مرگ منجر نمی گردد.

 

نشانه های محرومیت از مواد مخدر کدام هستند؟
نمره های شدت محرومیت از مواد مخدر و نشانه هایش هر کدام عبارت هستند از:
- نمره صفر: آرزوی شدید دارو و اضطراب
- نمره یک : آبریزش از چشمها، آبریزش بینی و خمیازه کشیدن
- نمره دو: علاوه بر نشانه های فوق بزرگ شدن مردمک چشمها، فقدان اشتها، لرزها، دوره های گذرای سرد و گرم شدن و درد در تمام بدن.
- نمره سه و چهار: حالت تشدید شده نشانه های فوق، بعلاوه افزایش دمای بدن، فشار خون، نبض و میزان تنفس.

 

نشانه های اضافی اعتیاد شدید عبارتند از:
استفراغ، تکرر ادرار و کاهش وزن
انزال یا ارگاسم خود بخود

 

 

چگونه حالت کناره گیری درمان می گردد؟
درمان موفق حالت محرومیت از مواد مخدر مبتنی بر این اصل است که بهتر است برای شخص مقادیر کافی دارو جهت خلاص شدن از نشانه های محرومیت داده شود بدون اینکه به ابرگرفتگی شعور یا افزایش آن منجر گردد.

 

درمان متادون
پزشک درمان اعتیاد را با دادن متادون در مراحل اول ظاهر شدن نشانه های محرومیت از مواد مخدر شروع می کند. متادون یک داروی بشر ساخته طولانی اثر است که برای درمان محرومیت دارویی معتادان به مورفین و هروئین بکار می رود. متادون از طریق دهان و هر ۴-۶ ساعت و تا زمان ناپدید شدن نشانه ها داده می شود. سپس پزشک به تدریج مقدار متادون را کم می کند.

 افراد دارای اعتیاد متوسط معمولاً در یک دوره ۵-۱۰ روزه دارو را ترک می کنند. در این دوران شخص از نظر طبی کنترل می گردد. کسانی که اعتیاد قوی تری دارند ممکن است چندین ماه در برنامه درمانی متادون باقی بمانند. گر چه متادون خودش نیز یک داروی اعتیاد آور است و بعضی از مردم اعتیاد به هروئین و رفتار جستجوی دارو را به طرف اعتیاد به متادون و جستجوی آن تغییر می دهند، اما کنترل اعتیاد به متادون آسانتر است.

 

درمان روان شناختی

دکتر یا مشاور به شخص کمک می کند تا بفهمد که مشکل دارویی دارد. همچنین مراقبت بهداشتی به شخص کمک می کند تا فشار زاهای موجود در زندگی خود را مشخص و راهبردهایی را برای مقابله موثر با فشار و اضطراب ایجاد کند.

پزشک یا مراقب بهداشتی گروه های خودیاری جامعه نگر که معمولاً توسط معتادان سابق هدایت می شوند و یا مشاوره های فردی ویژه معتادان را پیشنهاد می کنند. والدین، اعضای خانواده و دوستان می توانند برای ایجاد یک گروه حمایتی جلسات مشاوره ای داشته باشند. این جلسات شخص را تشویق می کند تا درباره احساسات خود حرف بزند و نیز ممکن است اطلاعاتی در مورد تغذیه، ورزش، آرامش و روشهای تنفس عمیق برای شخص فراهم نماید.

 

اثرات مواد مخدر تا چه زمانی ادامه می یابد؟
اثرات مواد مخدر بسته به نوع ماده مورد مصرف متفاوت است ولی عموما ۴ تا ۶ ساعت طول می کشد. دوره های محرومیت از شخصی به شخصی دیگر متفاوت است اما دوره حاد آن معمولاً ۷ تا ۱۰ روز می باشد.

 

چگونه می توانم به خودم کمک کنم؟
خطوط راهنمای زیر را دنبال کنید:
* دوره درمانی تجویز شده توسط پزشکتان را کامل کنید.
* داروهای مخدر را مجدداًُ مصرف نکنید.
* فقط داروهایی را مصرف کنید که توسط پزشکتان تجویز می گردد.
* از عوارض جانبی داروهای مورد مصرف و تعامل آنها با سایر داروها آگاه باشید.
* از کسانی که داروهایی خیابانی (اصطلاحی را برای مواد مخدر) را مصرف می کنند و نیز از جاهایی که قبلاً آنها را تهیه و یا مصرف میکردید دوری کنید.
* برای خودتان و یا هر کس دیگری که احساس می کنید معتاد شده است به دنبال مشاوره باشید.

* با یک گروه حمایتی که می تواند شما را در مواقع سخت حمایت کند مرتبط باشید.
* یک برنامه ورزشی را شروع کنید.
* روزی یکبار آن را انجام دهید. فراموش نکنید که شما همیشه در حال بهبود هستید و هیچگاه به طور کامل از شر اعتیاد خلاص نیستید.

 

برای جلوگیری از اعتیادبه مواد مخدر چه کاری می توان کرد؟
از مواد مخدر دوری کن مگر مواردی که پزشک به دلیل مسایل طبی آن را تجویز کرده باشد که در این موارد نیز مصرف آن را مورد بازنگری و وارسی قرار بدهید.


بی خوابی پس از ترک

بی خوابی ناشی از قطع مصرف مخدرها مخصوصا ترامادول معمولا از یک پنج روز تا یک هفته بعد از قطع مصرف کامل هر گونه مخدر شروع و به صورت متوسط یک هفته طول می کشد. بدون استفاده از دارو این بی خوابی به تدریج و خود به خود بهبود پیدا می کند.

دور ماندن از برانگیزان های محیطی، مصرف مایعات کافی در حد روشن شدن رنگ ادرار، کاهش محرک های محیطی از جمله نور و صدای اطراف همچنین کاهش مصرف غذاهای پر کالری، استفاده از استخر یا جکوزی یا دوش آب گرم واستفاده از تکنیک های آرامسازی می تواند به برگشت طبیعی روند خواب کمک کند. در صورتیکه بی خوابی به صورت خودبخود در این دوره اصلاح نشود لازم است جهت درمان های تکمیلی وبررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید.